Veel gestelde vragen

1. Mag ik het lespakket in meerdere termijnen betalen?
Het lespakket mag in meerdere (maandelijkse) termijnen betaald worden, dit is geheel kosteloos. Het aantal termijnen en de hoogte van de termijnen worden vastgesteld door Autorijschool Kirsten Vinke. Bekijk de actuele rijlesprijzen.

2. Kan ik vaker in de week lessen?
Je mag zeker meerdere keren in de week rijden als dit past in jouw rooster (werk/school) en dat van de desbetreffende instructeur. Meerdere keren per week rijden is zelfs heel goed voor je rij-ontwikkeling. Je kunt meerdere lessen in de week nemen of bijvoorbeeld 1,5 uur á 2 uur achter elkaar rijden. Mocht het niet in de weekagenda bij de desbetreffende instructeur passen, dan kan het zijn dat je de 2e keer in de week bij een andere rijinstructeur gaat rijden. Echter gebeurt dit altijd in overleg met jou.

3. Word ik thuis opgehaald voor de autorijles?
Je kunt zelf aangeven waar je opgehaald wil worden (thuis, op school, bij je werk of bijvoorbeeld bij het station). Voor de planning van de rijroutes is het wel handig dat je dit op tijd doorgeeft, minimaal 24 uur van te voren, zodat de desbetreffende instructeur op het juiste tijdstip bij je kan zijn.

4. Waar geeft Autorijschool Kirsten Vinke rijles?
Autorijschool Kirsten Vinke geeft les in Arnhem, Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren, Oosterbeek, Doorwerth, Elst, Huissen, Bemmel, Westervoort, Duiven en Zevenaar. Als je buiten deze regio woont, dan kan er een centraal punt worden afgesproken waar je opgehaald en afgezet wordt.

5. Op welke dagen en tijdstippen geeft Autorijschool Kirsten Vinke rijles?
Maandag:           09:00 – 13:00 uur  en   14:30 – 18:00 uur
Dinsdag:             09:00 – 13:00 uur  en   14:30 – 18:00 uur
Woensdag:         09:00 – 13:00 uur  en   14:30 – 18:00 uur
Donderdag:        09:00 – 13:00 uur  en   14:30 – 18:00 uur
Vrijdag:               09:00 – 13:00 uur  en   14:30 – 18:00 uur
Zaterdag:           10:00 – 14:00 uur
Tijden kunnen eventueel afwijken ivm meerdere werkzame instructeurs bij de autorijschool. Inplannen gebeurt in overleg met jou en op basis van je beschikbaarheid in combinatie met die van de instructeur.

6. Is de proefles gratis?
De proefles is gratis en vrijblijvend. Tijdens deze proefles doe je ervaring op met een rijles en leer je de desbetreffende instructeur kennen. Tijdens deze proefles kijkt de desbetreffende instructeur ook naar de reeds aanwezige (rij)vaardigheden. Aan de hand van deze proefles maakt de desbetreffende instructeur een (grove) inschatting van het aantal benodigde lessen. Uiteraard worden hierin zo veel mogelijk jouw wensen meegenomen en bekijken we samen hoe we het beste invulling aan jouw rijopleiding kunnen geven. Tot slot krijg je, na de proefles, informatie over het financiële gedeelte van de rijopleiding. Een proefles vraag je gemakkelijk online aan.

7. Is Autorijschool Kirsten Vinke bij een brancheorganisatie aangesloten?
Autorijschool Kirsten Vinke is aangesloten bij diverse brancheorganisaties: Stichting Rijschool Belang (SRB), Vereniging Rijschool Belang (VRB) en Landelijke Beroepsvereniging Kwaliteitsbevordering Rijschoolbranche (LBKR). Dit houdt in dat indien er een geschil is ontstaan tussen de cursist en de autorijschool met betrekking tot de onderhavige verplichtingen,  de cursist een beroep kan doen op bemiddelingsregeling, nadat de cursist zich eerst tot de autorijschool heeft gewend en dit niet heeft geleid tot een oplossing van het geschil.

8. Rookt mijn rijinstructeur tijdens het lesgeven?
Nee, de instructeur rookt niet. Roken tijdens lesgeven, zowel door de rijinstructeur als door de leerling, is niet toegestaan.

9. Heb ik altijd dezelfde instructeur?
Over het algemeen proberen wij er voor te zorgen dat jij bij dezelfde rijinstructeur les krijgt. Dit kan door omstandigheden, bijvoorbeeld ziekte of afwezigheid van de rijinstructeur, incidenteel voorkomen. Dit zal altijd in overleg gaan met de leerling. Mocht je liever bij jouw vaste rijinstructeur blijven lessen, dan mag je dit gerust aangeven. Hier proberen wij dan ook rekening mee te houden. Neem hiervoor contact op met Kirsten Vinke.

10. Doe ik praktijkexamen in de auto waarin ook wordt gelest?
Ja, je rijdt af in de auto waarin je ook de rijlessen hebt gehad, wel zo vertrouwd.
De desbetreffende instructeur houdt qua planning van de onderhoudsbeurten rekening met de geplande examens. Enige uitzondering is wanneer de auto noodgedwongen naar de garage moet voor een noodreparatie.

11. In het pakket zit een Tussentijdse Toets. Is dit verplicht?
De Tussentijdse Toets is niet (wettelijk) verplicht, maar wel verstandig om deze op ongeveer driekwart van jouw opleiding af te leggen bij het CBR. De TTT wordt door Kirsten Vinke geregeld en ingepland, en is een zeer goede voorbereiding op het CBR praktijkexamen. Door het afnemen van een Tussentijdse Toets weet je wat je te wachten staat bij het praktijkexamen en daarnaast krijg je na afloop advies en/of feedback van de examinator. Zo weet je precies wat je nog moet oefenen, voordat je echt praktijkexamen gaat doen. Tevens kan je bij de Tussentijdse Toets vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Dit betekent dat de examinator je hier tijdens het CBR praktijkexamen niet meer op toetst. Je verdient de vrijstelling alleen voor het eerstvolgende praktijkexamen.

12. Wat houdt een gezondheidsverklaring in?
De gezondheidsverklaring is een lijst met 19 vragen over jouw gezondheid, zodat het CBR weet of je geschikt bent om auto te rijden. Kijk hier voor meer informatie over jouw gezondheid. De gezondheidsverklaring is te koop bij het gemeentehuis van jouw woonplaats of via de website van het CBR. De kosten van de gezondheidsverklaring zijn voor eigen rekening.

De gezondheidsverklaring stuur je (per post of via website CBR) vervolgens op naar het CBR, de Afdeling Rijgeschiktheid. Het CBR kan verder contact met je opnemen voor eventuele vragen en/of vervolgstappen. Het naar volledige waarheid invullen van de gezondheidsverklaring is de verantwoordelijkheid van de leerling zelf. Dit is een wettelijke verplichting volgens de Wegenverkeerswet 1994, artikel 114.

13. Hoe machtig ik Autorijschool Kirsten Vinke om mijn TTT en praktijkexamen aan te vragen?
Je gaat naar de website van het CBR. Je vult je gegevens in met jouw DigiD-code, productcode (B-T voor de TTToets en B voor het CBR praktijkexamen) én het rijschoolnummer van Autorijschool Kirsten Vinke: 3575U8. Vervolgens kan Autorijschool Kirsten Vinke jouw TTT, CBR praktijkexamen en/of een CBR rijtest inplannen.